Dagindeling

Gezinsleven
Als gastouder vang ik kinderen op in een huiselijke sfeer. Dat betekent dat de gastkinderen worden opgenomen in ons dagelijks gezinsleven. Waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met iedereen. Ik heb een aparte speelruimte waar we veel knutselen en spelen.


Op het moment dat we ergens naar toe moeten, zoals een boodschap of kinderen van school halen, nemen we de aanwezige gastkinderen mee voor zover mogelijk. Daarvoor hebben we de nodige (veilige) vervoermiddelen waaronder mijn bakfiets met kinderzitjes.

Verschonen
De luiers worden regelmatig gecontroleerd zo nodig verschoond. U zorgt zelf voor luiers. Kinderen die bezig zijn met de zindelijkheidstraining kunnen op het potje of op de wc.

Maaltijden
Het ontbijt, fruit eten, de lunch en het nuttigen tussendoortjes zijn gezamenlijke activiteiten waarbij we met z’n allen aan tafel zitten. Het gaat hierbij niet alleen om het eten en drinken maar ook om het contact met elkaar, de sfeer van het gezellig samenzijn en een rustmoment op de dag. Er is aandacht voor elkaar, er wordt gepraat en lol gemaakt.

Activiteiten
Gedurende de dag is er altijd genoeg afwisselends te beleven. Zo worden er knutselwerkjes gemaakt aan de hand van actuele thema’s of gaan we lekker spelen in de speel- en knutselruimte of gaan we lekker buiten een frisse neus halen. Soms gaan we ook ergens anders naar toe zoals naar een speeltuin, zandbak, het blotenvoetenpad, een kinderboerderij of het zwembad.

Uiteraard houden we rekening met uw wensen wat betreft het eten. En nog belangrijker; met de allergieën van uw kinderen.